Sudeći po ludim temperaturama u posljednjih nekoliko tjedana, prava zima nam još nije ni stigla. Ipak, kada vani zahladi, rado posežemo za toplim napicima kako bismo barem malo ublažili osjećaj hladnoće, ali i kako bi nam atmosfera doma bila ugodn(ij)a dok smo s ekipom ili dok umotani pod dekicom gledamo omiljenu seriju.

Izlaganjem na adventskim sajmovima, uvjerili smo se u to da su ljubitelji gina oduševljeni idejom što njihovo omiljeno piće ima i svoju toplu varijantu, a u nastavku vam donosimo recept kako biste ga i sami isprobali. Prednost uvijek dajte domaćim sastojcima, ako je to moguće, naravno.

Sastojci za kuhani gin za 4 osobe:

Za dekoraciju:

 • Kriška naranče ili limuna, zvjezdani anis

U manji lonac ulijte sok od jabuke i sve ostale sastojke osim gina.* Kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Za to vrijeme pripremite četiri šalice ili deblje staklene čaše. U svaku čašu ulijte 0.03L gina, a nakon što sastojci u loncu provriju, ocijedite sadržaj i ulijte u šalice s ginom. Za dekoraciju možete dodati krišku naranče ili limuna, a za još ljepši vizualni dojam možete dodati zvjezdani anis. Za sve ljubitelje cimeta preporučujemo dodati i pola štapića cimeta u čašu. Cheers!

* Gin se može staviti s ostatkom sastojaka da prokuha, no kuhanjem alkohol isparava pa ćete u konačnici, najprostije rečeno, imati slabiji gin. To nitko ne želi, zar ne?!

2 comments

 1. 10 siječnja, 2022 at 7:42 pm
  Senka

  Moram probati ovaj recept,čini se lakse nego oni za kolače

  • 11 siječnja, 2022 at 11:32 am
   mikic2021

   Probajte pa javite čini li vam se dobro.

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *