Sudeći po ludim temperaturama u posljednjih nekoliko tjedana, prava zima nam još nije ni stigla. Ipak, kada vani zahladi, rado posežemo za toplim napicima kako bismo barem malo ublažili osjećaj hladnoće, ali i kako bi nam atmosfera doma bila ugodn(ij)a dok smo s ekipom ili dok umotani pod dekicom gledamo omiljenu seriju.
Izlaganjem na adventskim sajmovima, uvjerili smo se u to da su ljubitelji gina oduševljeni idejom što njihovo omiljeno piće ima i svoju toplu varijantu, a u nastavku vam donosimo recept kako biste ga i sami isprobali. Prednost uvijek dajte domaćim sastojcima, ako je to moguće, naravno.
Sastojci za kuhani gin za 4 osobe:
- 120 ml Castrum gina
- 400 ml prirodnog soka od jabuke
- 1 žličica domaćeg meda
- 1 lovorov list
- 4 klinčića
- 1 štapić cimeta
Za dekoraciju:
- Kriška naranče ili limuna, zvjezdani anis
U manji lonac ulijte sok od jabuke i sve ostale sastojke osim gina.* Kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Za to vrijeme pripremite četiri šalice ili deblje staklene čaše. U svaku čašu ulijte 0.03L gina, a nakon što sastojci u loncu provriju, ocijedite sadržaj i ulijte u šalice s ginom. Za dekoraciju možete dodati krišku naranče ili limuna, a za još ljepši vizualni dojam možete dodati zvjezdani anis. Za sve ljubitelje cimeta preporučujemo dodati i pola štapića cimeta u čašu. Cheers!
* Gin se može staviti s ostatkom sastojaka da prokuha, no kuhanjem alkohol isparava pa ćete u konačnici, najprostije rečeno, imati slabiji gin. To nitko ne želi, zar ne?!