Sudeći po ludim temperaturama u posljednjih nekoliko tjedana, prava zima nam još nije ni stigla. Ipak, kada vani zahladi, rado posežemo za toplim napicima kako bismo barem malo ublažili osjećaj hladnoće, ali i kako bi nam atmosfera doma bila ugodn(ij)a dok smo s ekipom ili dok umotani pod dekicom gledamo omiljenu seriju.
Izlaganjem na adventskim sajmovima, uvjerili smo se u to da su ljubitelji gina oduševljeni idejom što njihovo omiljeno piće ima i svoju toplu varijantu, a u nastavku vam donosimo recept kako biste ga i sami isprobali. Prednost uvijek dajte domaćim sastojcima, ako je to moguće, naravno.
Sastojci za kuhani gin za 4 osobe:
- 120 ml Castrum gina
- 400 ml prirodnog soka od jabuke
- 1 žličica domaćeg meda
- 1 lovorov list
- 4 klinčića
- 1 štapić cimeta
Za dekoraciju:
- Kriška naranče ili limuna, zvjezdani anis
U manji lonac ulijte sok od jabuke i sve ostale sastojke osim gina.* Kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Za to vrijeme pripremite četiri šalice ili deblje staklene čaše. U svaku čašu ulijte 0.03L gina, a nakon što sastojci u loncu provriju, ocijedite sadržaj i ulijte u šalice s ginom. Za dekoraciju možete dodati krišku naranče ili limuna, a za još ljepši vizualni dojam možete dodati zvjezdani anis. Za sve ljubitelje cimeta preporučujemo dodati i pola štapića cimeta u čašu. Cheers!
* Gin se može staviti s ostatkom sastojaka da prokuha, no kuhanjem alkohol isparava pa ćete u konačnici, najprostije rečeno, imati slabiji gin. To nitko ne želi, zar ne?!
Senka
Moram probati ovaj recept,čini se lakse nego oni za kolače
mikic2021
Probajte pa javite čini li vam se dobro.