1. Početak

Destilerija u srcu Slavonije

U studenom 2020. otvorena je destilerija Craft spirits, a u ožujku 2021. je proizveden prvi gin. Smještena u Kaptolu, srcu Slavonije, na granici s Parkom prirode Papuk, destilerija ima za cilj proizvoditi dvije vrste gina – London dry i barrel aged i kroz njihovu promociju dočarati ljudima slavonske ljepote i okuse.

2. Sastojci

Ravno iz slavonskih šuma

Baza za izradu gina je borovica, a naša dolazi iz slavonskih šuma. Savršeno ju nadopunjuje još nekoliko sastojaka karakterističnih za naše podneblje – crni dud, bazga i vinova loza, a poseban okus daje i prirodna izvorska voda s Papuka.

 • 100% prirodno
  Castrum gin rezultat je isključivo prirodnih proizvoda
 • Besplatna dostava
  Osobna dostava na području Požeško-slavonske županije
 • Cijena
  Povoljan domaći proizvod
3. Ideja

Ljubav prema ginu

Ideja o destileriji rodila se i realizirala u jeku pandemije koronavirusa. Unatoč sigurnim poslovima u području digitalnog marketinga i prava, odlučili smo ih ostaviti i upustiti se u privatnu avanturu. Od ljubavi prema ginu, bila je veća samo ona prema rodnom mjestu. Život u stanu na 14. katu jednog zagrebačkog nebodera odlučili smo zamijeniti životom u općini u kojoj stanovnike ujutro budi cvrkut ptica, u kojoj ljudi obrađuju svoju zemlju, u kojoj svatko svakoga zna i podupire, u kojoj su neboderi samo dječje igračke.

4. Bačve

Restaurirane drvene bačve

Za odležavanje barrel aged gina koristimo restaurirane drvene bačve od slavonskog hrasta, otkupljene od domaćih ljudi.

 • Destilacija
  Proces destilacije traje 3 mjeseca
 • Obilazak destilerije
  Mogućnost obilaska naše destilerije
 • Odabrani sastojci
  Naš gin obilježavaju samo odabrani sastojci
5. Simbolika etikete

Povezivanje s lokalitetom

Od samog početka, najveći naglasak stavljamo na snažno povezivanje s lokalitetom, a jedno je vidljivo odmah  u vizualnom identitetu, odnosno samoj etiketi. Oblik etikete je specifičan, a predstavlja stilizirani tlocrtni oblik utvrde Starog grada, utvrde koja dominira Kaptolom. Stilizirani šesterokut s karakteristična četiri ugla predstavlja utvrdu s pripadajućim kulama, a naziv takvog oblika utvrde je upravo ‘castrum’.

6. Okrugli motiv

Povijesna priča

Ono što većini odmah upada u oko na samoj etiketi je okrugli motiv, koji također ima jaku lokalnu priču. Iznad Kaptola je u željezno doba živjela ratnička aristokracija. Oni su se sahranjivali u velike grobne humke – tumule, a zajedno s pokojnicima ponekad su se sahranjivali i ratnička oprema ili nakit. Postoji i nekoliko primjera ukopa s konjskom opremom, a upravo na arheološkom lokalitetu Kaptol – Čemernica pronađena je konjska oprema, odnosno pronađene su konjske uzde, koje su na sebi imale faler, motiv koji smo iskoristili kao logotip Castrum gina, a dodatnu notu daje brončana boja koja se presijava i neodoljivo podsjeća na željezo.

Posjeti nas s prijateljima

Imaš ekipu koja obožava gin?

Javi nam se i rezerviraj termin za kušanje s frendovima te uživanje u slavonskim delicijama.

Recenzije

Što kažu zaljubljenici u Castrum gin?

The count of Papuk is jealous that he hasn’t had the chance to try this gin in his time, made so close to his chambers, but he is also probably proud to have his horse’s ornament decorate this extraordinary gin.

Josip, Velika

We spent The First of May weekend tasting new gin in a small place underneath Papuk. Distillery is led by extraordinarily pleasant team with a movie-worthy story behind the whole project. Mihovil and Iva have brought the sole appearance of a bottle of spirit to a higher level. Great company, phenomenal gin, and a sunny Saturday you could only wish for.

Matej M., Kaptol

Gin is really very good and specific, so drinkable and the smell as soon as you open it is great! I can't find any complaints, and I can already see how one day the empty bottle will be a decoration on my shelf because I like the design. I'm glad that I took 3 bottles at the start so that I don't whine soon that I miss this fine gin.
Tea, Požega

Hm, where to start… extraordinarily prepared and guided tasting. With the whole story, the enticing scent of gin and Slavonian delicacies – you instantly separate from reality and simply turn to pleasure. If you find yourself nearby, be sure to visit and taste Castrum gin.
Filip, Skradnik

To say this gin is world-class is an understatement. The bottle itself looks amazing, and when you open it, the homey scent instantly mesmerizes and when you taste it you feel a delight for your tastebuds. There is nothing better than pouring and enjoying some Castrum gin!
Đuro, Vienna