1. Početak

Destilerija u srcu Slavonije

U studenom 2020. otvorena je destilerija Craft spirits, a u ožujku 2021. je proizveden prvi gin. Smještena u Kaptolu, srcu Slavonije, na granici s Parkom prirode Papuk, destilerija ima za cilj proizvoditi dvije vrste gina – London dry i barrel aged i kroz njihovu promociju dočarati ljudima slavonske ljepote i okuse.

2. Sastojci

Ravno iz slavonskih šuma

Baza za izradu gina je borovica, a naša dolazi iz slavonskih šuma. Savršeno ju nadopunjuje još nekoliko sastojaka karakterističnih za naše podneblje – crni dud, bazga i vinova loza, a poseban okus daje i prirodna izvorska voda s Papuka.

 • 100% prirodno
  Castrum gin rezultat je isključivo prirodnih proizvoda
 • Besplatna dostava
  Osobna dostava na području Požeško-slavonske županije
 • Cijena
  Povoljan domaći proizvod
3. Ideja

Ljubav prema ginu

Ideja o destileriji rodila se i realizirala u jeku pandemije koronavirusa. Unatoč sigurnim poslovima u području digitalnog marketinga i prava, odlučili smo ih ostaviti i upustiti se u privatnu avanturu. Od ljubavi prema ginu, bila je veća samo ona prema rodnom mjestu. Život u stanu na 14. katu jednog zagrebačkog nebodera odlučili smo zamijeniti životom u općini u kojoj stanovnike ujutro budi cvrkut ptica, u kojoj ljudi obrađuju svoju zemlju, u kojoj svatko svakoga zna i podupire, u kojoj su neboderi samo dječje igračke.

4. Bačve

Restaurirane drvene bačve

Za odležavanje barrel aged gina koristimo restaurirane drvene bačve od slavonskog hrasta, otkupljene od domaćih ljudi.

 • Destilacija
  Proces destilacije traje 3 mjeseca
 • Obilazak destilerije
  Mogućnost obilaska naše destilerije
 • Odabrani sastojci
  Naš gin obilježavaju samo odabrani sastojci
5. Simbolika etikete

Povezivanje s lokalitetom

Od samog početka, najveći naglasak stavljamo na snažno povezivanje s lokalitetom, a jedno je vidljivo odmah  u vizualnom identitetu, odnosno samoj etiketi. Oblik etikete je specifičan, a predstavlja stilizirani tlocrtni oblik utvrde Starog grada, utvrde koja dominira Kaptolom. Stilizirani šesterokut s karakteristična četiri ugla predstavlja utvrdu s pripadajućim kulama, a naziv takvog oblika utvrde je upravo ‘castrum’.

6. Okrugli motiv

Povijesna priča

Ono što većini odmah upada u oko na samoj etiketi je okrugli motiv, koji također ima jaku lokalnu priču. Iznad Kaptola je u željezno doba živjela ratnička aristokracija. Oni su se sahranjivali u velike grobne humke – tumule, a zajedno s pokojnicima ponekad su se sahranjivali i ratnička oprema ili nakit. Postoji i nekoliko primjera ukopa s konjskom opremom, a upravo na arheološkom lokalitetu Kaptol – Čemernica pronađena je konjska oprema, odnosno pronađene su konjske uzde, koje su na sebi imale faler, motiv koji smo iskoristili kao logotip Castrum gina, a dodatnu notu daje brončana boja koja se presijava i neodoljivo podsjeća na željezo.

Posjeti nas s prijateljima

Imaš ekipu koja obožava gin?

Javi nam se i rezerviraj termin za kušanje s frendovima te uživanje u slavonskim delicijama.

Recenzije

Što kažu zaljubljenici u Castrum gin?

Gin je stvarno jako dobar i specifičan, toliko pitko i taj miris čim ga otvoriš je odličan! Primjedbu ne mogu naći, a već vidim kako će mi jednog dana prazna boca biti dekor na polici jer mi je dizajn top. Drago mi je da sam u startu uzela 3 boce da ne kukam ubrzo da mi fali ovako finog gina.
Tea, Požega

Životan, pamtljiv, “pričljiv”!

Mirjana S., Zagreb

Vikend za prvi maj proveli smo degustirajući novi gin u malom mjestu podno Papuka. Destileriju vodi izrazito ugodna ekipa s pravom filmskom pričom iza cijelog projekta. Mihovil i Iva su samu pojavu boce alkohola podignuli na jednu višu razinu. Odlično društvo, fenomenalan gin i sunčana subota provedena za poželjeti.

Matej M., Kaptol

Knez s Papuka je sada ljubomoran što u njegovo vrijeme nije bilo gina malo niže od njegovih odaja, a vjerojatno je ponosan što ukrasi s njegova konja krase ovaj odličan gin.

Josip L., Velika