Prvo svjetsko natjecanje na koje smo poslali gin bilo je u London. U ožujku smo dva primjerka London dry gina te dva primjerka Barrel aged gina spakirali i poslali vjerujući u svoje proizvode, ali s velikom strepnjom jer smo jako kratko na tržištu i vidjeli smo koliko se destilerija iz cijelog svijeta prijavljuje na ovo prestižno natjecanje.

London Spirits Competition je jedno od prestižnijih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića, a organizira ga Beverage Trade Network, vodeća online marketinška i B2B platforma koja opskrbljuje dobavljače, kupce i profesionalce u globalnoj industriji pića. Osim u Londonu, organiziraju natjecanja u San Franciscu, Parizu i Kini.

Početkom travnja od organizatora stiži fantastične vijesti – oba gina osvojila su medalje. Naš Castrum London dry gin osvojio je zlato s 91 bodom i ujedno je najbolje ocijenjeno žestoko piće koje je pristiglo na ocjenjivanje iz Hrvatske. Ocjenjivači su prepoznali specifičnost ovog gina, a to su začini koji ga snažno vežu uz mikrolokaciju – bazga, crni dud i vinova loza, a kombinacija s borovicom, herbalnim začinima te citrusima mu daju dugotrajan i ugodan aftertaste.

Foto: London Spirits Competition

Trebalo nam je neko vrijeme da shvatimo što se događa, a onda smo shvatili da je medalju osvojio i Barrel aged gin. Riječ je o ginu koji je godinu dana bio na sazrijevanju u hrastovim bačvama i poprimio je njihovu boju, a krase ga primarne note borovice, herbalni začini, citrusi, blaga menta u pozadini te također tri gore navedena slavonska začina. Sazrijevanjem u bačvi gin je sudcima u Londonu priuštio na nos bogate i ugodne arome vanilije i zvjezdanog anisa, a nepce im je grijao topao aftertaste korice naranče i vanilije pa su ga ocijenili visokim srebrom s 88 bodova.

Imajući u vidu da je naš prvi proizvod na tržište izašao prije manje od godinu dana, ova priznanja su nam ogroman vjetar u leđa, ali i odgovornost da opravdamo sva očekivanja. Veselimo se novim izazovima i zahvalni smo svima koji su uz nas na na cijelom ovom putu.

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *